TRAŽIMO DA HUB BEZ ODGODE SMIJENI ADROVIĆA KOJI BI TREBAO BITI KAZNENO GONJEN! TRAŽIMO DA HNB I VLADA RH PODIGNU ZAŠTITU POTROŠAČA NA RAZINU EUROPSKE UNIJE!

TRAŽIMO DA HUB BEZ ODGODE SMIJENI ADROVIĆA KOJI BI TREBAO BITI KAZNENO GONJEN! TRAŽIMO DA HNB I VLADA RH PODIGNU ZAŠTITU POTROŠAČA NA RAZINU EUROPSKE UNIJE!

Zagreb, 26.10.2021.
U zadnje vrijeme u javnosti se prestao pojavljivati omiljeni direktor HUB-a Zdenko Adrović koji “je sve znao i odobrio” u vezi s leasing ugovorima RBA Leasinga. Vjerujemo da je to zbog toga jer ima važnijeg posla s DORH-om koji je dužan pokrenuti postupke i procesuirati odgovorne osobe za nesmiljenu pljačku građana i poduzeća koju su počinile banke i njihova leasing društva. Bilo bi zanimljivo čuti HUB-ov stav u trenutku kada je njihov direktor jedna od odgovornih osoba za kaznena djela, o čemu nažalost većina medija osim portala Index i N1 TV uporno šuti.
Mi bismo rado upitali Adrovića je li i on sudjelovao u podjeli klijenata na “glupe i pametne” dok je bio predsjednik Uprave RBA banke, jer je konačno jasno da je to glavna premisa kojom su se banke vodile smišljajući prevare građana s kamatama, ali i s kreditima u švicarcima.
Jasno nam je da će svaki sljedeći dan koji Adrović bude proveo na čelnom mjestu HUB-a značiti da se banke nisu nimalo promijenile niti to namjeravaju, pa će i dalje smišljati načine kako pljačkati građane, kao što to čine prešutnim prekoračenjima te besmislenim i basnoslovnim naknadama.
Naravno, za to vrijeme će guverner i njegovi poslušnici u HNB-u sve nezakonitosti mirno promatrati i besramno u javnim izjavama tvrditi da “nezakonito ponašanje treba sankcionirati”, kao i Ministarstvo financija čiji čelnik pak poziva građane da prijave nepravilnosti, što je uvreda zdravom razumu nakon pljačke sa švicarskim frankom, kad postoji pravomoćna presuda kojom je osuđeno 8 banaka zbog nezakonita ponašanja, i unatoč tome građani sami moraju tužiti za obeštećenje, umjesto da je Vlada RH zakonom regulirala navedenu situaciju koja se tiče 125.000 oštećenih građana.
Ponavljamo! Osim što leasing kuće duguju svojim komitentima 700 milijuna kuna, banke duguju potrošačima i poduzećima ukupno 30 milijardi kuna zbog ugovaranja nepoštenih kamata u svim kreditima bez obzira na valutu i zbog nepoštene valutne klauzule CHF. Taj novac mora biti vraćen opljačkanim građanima i poduzećima!
Pozivamo HNB i Vladu RH da svojim mehanizmima zaštite potrošača dovedu zaštitu hrvatskih potrošača na razinu koju predviđa Direktiva 93/13. Ta direktiva predviđa da se u slučaju ugovaranja nepoštenih ugovornih odredaba te odredbe moraju ukloniti iz ugovora, a vjerovnik mora vratiti sve što je neosnovano stekao na temelju takvih odredaba. Svaka država ima pravo zakonima to regulirati, što je potvrdila i Europska komisija u odgovoru koji je dobio 26.8.2019. tadašnji saborski zastupnik Goran Aleksić, citiramo:
„Direktivom 93/13/EEZ stoga se ne sprječava države članice da u nacionalnom zakonodavstvu uvedu obvezu prema kojoj su trgovci obvezni vratiti potrošačima iznose primljene na temelju ugovornih odredaba koje se smatraju nepoštenima.“
Pozivamo HUB da javno smijeni Zdenka Adrovića i da pomogne DORH-u u provođenju izvida kako bi se sankcioniralo nezakonito postupanje odgovornih osoba.

Leave a Reply