SNAGA JE POTAKNULA I OSTVARILA PROMJENE!

SNAGA JE POTAKNULA I OSTVARILA PROMJENE!

ANESTEZIJA/ANALGOSEDACIJA JE DOSTUPNA U SVIM KLINIKAMA I KOD SVIH ZAHVATA ASPIRACIJE JAJNIH STANICA
Kako smo navodili, Zakon o MPO i Smjernice za postupanje u MPO propisuju obaveznu mogućnost otklanjanja boli u ovom zahvatu, što ranije nije bilo omogućeno u svim klinikama ovlaštenim za postupke MPO, te pozivamo pacijentice da uz svoje liječnike specijaliste sudjeluju u odluci koja vrsta otklanjanja boli je potrebna.

LABORATORIJSKA DIJAGNOSTIKA RADI SE DETALJNIJE
Neke laboratorijske obrade materijala nisu se uopće radile, neke tek polovično, no u 2018., nakon našeg isticanja problema, laboratorijskom dijagnosticiranju pristupa se detaljnije.

RENOVIRAN JE ODJEL HUMANE REPRODUKCIJE KB OSIJEK
Prema informacijama koje je objavilo Ministarstvo zdravstva, isticali smo KB Osijek kao kliniku sa najlošijim rezultatima, nakon čega je ista u potpunosti renovirana, te primamo neslužbene informacije o puno boljim uvjetima, načinu rada i rezultatima.

ADMINISTRATIVNE PROMJENE VEZANO UZ D1 UPUTNICE
Radi lakšeg ostvarivanja prava na odabir liječnika i ustanove u kojoj se pacijent želi liječiti, D1 uputnica od svibnja 2018., vrijedi za jedan postupak liječenja i za svaki novi postupak može se dobiti nova, slijedom čega pacijenti ne moraju čekati njen istek roka valjanosti od 365 dana, da bi mogli promijeniti ustanovu liječenja.

 

Leave a Reply