JEDINO OSTAVKA JE SADA ČIN ODGOVORNOSTI – TRAŽIMO OSTAVKU GRADONAČELNIKA MILANA BANDIĆA

JEDINO OSTAVKA JE SADA ČIN ODGOVORNOSTI – TRAŽIMO OSTAVKU GRADONAČELNIKA MILANA BANDIĆA

Nakon epidemije i potresa, Zagreb, naš glavni i najveći grad, pogođen je i poplavom. Prizori koje možemo vidjeti u medijima, govore o nimalo bezazlenoj poplavi. Osim novih stradavanja potresom već oštećenih građevina, tisuće njih su sada poplavljene, obitelji još jednom iseljene iz svojih domova, prometnice zatvorene, šteta u bolnicama, trgovinama, raznim ustanovama, tek se zbraja.

Četiri mjeseca nakon razornog potresa, grad na čelu s gradonačelnikom – nije učinio ništa za ljude čiji su domovi stradali. U Zagrebu se u vrijeme stradavanja domova u potresu, ne obustavljaju projekti gradnje spomenika i fontana, nego se dodatno ugrađuju i razni skupi i nepotrebni sustavi maglica.

Sada se isto događa s novom elementarnom nepogodom. Takve pojave ne možemo spriječiti, ali za njih se moramo pripremiti. U Zagrebu to nije tako.

Razlog svemu je loše upravljanje gradom i financijama, infrastrukturom, održavanjem iste te neplanskom, nepromišljenom i upitno zakonitom gradnjom, i devastacijom prirodnih resursa koji su Zagreb godinama štitili od ovakvih pojava.

Odgovornost leži na onima koji upravljaju gradom, prije svega na gradonačelniku. Njegove današnje izjave u medijima kako “šteta nije velika i kako bismo zaboravili ovo za 24 sata (da nije ovaj čovjek umro)”, krajnje su bahate i neprihvatljive.

Izražavamo sućut obitelji i kolegama preminulog vatrogasca koji je život izgubio tijekom intervencije. Zahvalni smo svim vatrogascima koji svoje živote izlažu kako bi spasili druge, njihove domove i imovinu.
Zahvali smo svim građanima koji su priskočili u pomoć.

Verbalno neistinito umanjivanje štete nije čin odgovornosti. Odgovornost je činjenje, a jedini čin odgovornosti u ovom trenutku je ostavka gradonačelnika. Stoga pozivamo gradonačelnika Milana Bandića na taj iskaz odgovornosti.

Leave a Reply