TRAŽIMO OD DORH-A KAZNENI PROGON RBA LEASINGA I BANKARSKOG PREDVODNIKA ADROVIĆA!

TRAŽIMO OD DORH-A KAZNENI PROGON RBA LEASINGA I BANKARSKOG PREDVODNIKA ADROVIĆA!

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (HANFA) u nadzoru nad RBA Leasingom utvrdila je nepravilnosti i nezakonitosti u poslovanju u periodu od 2008. do 2013. godine.

Jednostavnim rječnikom, to je bila pljačka kojom je pokradeno 15.684 klijenata kroz manipulacije kamatnim stopama, a razmjeri štete zasigurno će se brojati u desecima milijuna kuna, a možda se radi čak o 100 milijuna kuna ukupno.

DORH za pokretanje postupka po službenoj dužnosti protiv RBA Leasinga čeka prijavu Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga koje je državno nadzorno tijelo u slučaju leasing kuća, a Općinsko državno odvjetništvo, kako prenosi Index, navodno već provodi izvide po pojedinačnim prijavama oštećenih klijenata.

Može li barem taj slučaj rezultirati kaznom za RBA društvo i odgovorne osobe uz obvezu vraćanja svih nezakonito stečenih koristi oštećenim klijentima?

Hoće li HUB reagirati, ograditi se i smijeniti svog predsjednika Zdenka Adrovića koji je kao predsjednik Nadzornog odbora RBA Leasinga odobrio tu pljačku građana?

Pročitajte sve o toj RBA višemilijunskoj prevari u članku Index Istrage, odličnog istraživačkog novinara Ilka Ćimića:

https://www.index.hr/…/u-dorhu-su-nam-potvrdi…/2200080.aspx…

Leave a Reply