RADOVAN DOBRONIĆ PREDSJEDNIK JE VRHOVNOG SUDA RH‼️

RADOVAN DOBRONIĆ PREDSJEDNIK JE VRHOVNOG SUDA RH‼️

Čast nam je izraziti svoje zadovoljstvo i sreću zbog današnje odluke Hrvatskog sabora o izboru Radovana Dobronića za predsjednika Vrhovnog suda Republike Hrvatske.
Ovaj put iz sjene je izašao istaknuti sudac i pravnik u pravom smislu tih riječi te nakon dugo vremena preuzeo ulogu koja mu pripada, pa sada konačno na čelu našeg najvišeg suda imamo osobu koja svojim pravnim entuzijazmom, znanjem i stručnošću zaslužuje to časno mjesto.
Nadamo se da je tim činom završeno poglavlje višedesetljetne destrukcije hrvatskog pravosuđa koje nam je svima nanijelo više štete nego što se može zamisliti, i vjerujemo da će se percepcija građana o pravosuđu konačno moći popraviti pod pretpostavkom da se u cijelom pravosudnom sustavu počne raditi zakonito i po pravu, a ne po političkom oportunizmu.
Vjerujemo da će se sada i na drugim istaknutim mjestima u hrvatskom pravosuđu početi pojavljivati suci od integriteta i neupitni istaknuti pravnici, što će omogućiti kraj eroziji hrvatskog pravosuđa.
Čestitamo na izboru velikom Radovanu Dobroniću, sucu i istaknutom pravniku, čovjeku za primjer svakome pravniku, ali i političaru u pravosudnom sustavu, u ime svih naših članova i svih dužnika oštećenih nezakonitim radom hrvatskih banaka u stranom vlasništvu.
Čestitamo Vrhovnom sudu i svim njegovim sucima, jer su dobili predsjednika s kojim imaju priliku postati efikasni i potpuno usklađeni s odlukama Europskog suda.
Zahvaljujemo Predsjedniku Zoranu Milanoviću koji je prepoznao potrebe neovisnog pravosuđa te predložio samostalnog i neovisnog kandidata, koji je prepoznat kako u narodu, tako i među političarima.
Zahvaljujemo i svim drugim sudionicima ovog postupka te zastupnicima Hrvatskog sabora koji su potvrdili svojom odlukom Radovana Dobronića za predsjednika Vrhovnog suda Republike Hrvatske.
SNAGA

Leave a Reply