EU I SAD PREPOZNALI SU LOPOVE, I LOPOVE SU KAZNILI

EU I SAD PREPOZNALI SU LOPOVE, I LOPOVE SU KAZNILI

http://www.poslovni.hr/trzista/najvece-europske-banke-platile-77-milijardi-dolara-zbog-sudskih-sporova-257625?fbclid=IwAR0ATqs7S5zdf-5UnFK9UlE7JS4S1Y_n-YMWBqMKQuo2rFDq4A49wLeVuFM

Citiramo Gorana Aleksića:

“EU i SAD prepoznali su lopove, i lopove su kaznili.

Pitam se:
1. Kada će Republika Hrvatska prepoznati lopove, i zakonom vratiti oštećenim dužnicima u svim vrstama i valutama kredita njihov novac:
a) dužnicima s valutnom klauzulom CHF razliku tečaja, i razliku kamate plus zatezne kamate
b) svim ostalim dužnicima razliku kamate plus zatezne kamate?
2. Kada će Republika Hrvatska kazniti banke u stranome vlasništvu zbog lopovskoga poslovanja nauštrb hrvatskoga naroda i njegove države?

Citiram Poslovni dnevnik:
“Europske banke plaćaju i kazne jer su nekim svojim klijentima pomagale u pranju novca i izbjegavanju plaćanja poreza, dok su istodobno druge klijente varali ne otkrivajući im količinu rizika proizvoda koje su stvorile da bi te iste klijente zaštitili od promjena kamatnih stopa i oscilacija na tržištu, a sve kako bi stekle veću dobit.”

Banke su u našem slučaju ugovarale nepoštene kamatne stope, ugovarale su nepoštenu valutnu klauzulu CHF, nisu nas upozorile na rizike takvih proizvoda, a sve u cilju stjecanja ogromnog profita, koji je kada se o kreditima radi sigurno 50% utemeljen na krađi putem nepoštenih ugovornih odredaba! Ostalih 50% bilo bi im sasvim dovoljno za pristojnu legalnu dobit, no bankarima nikada dosta, ponašali su se i ponašaju se kao slon u trgovini staklom, pa razbijaju sve oko sebe da bi bili sretni, debeli i radosni…”

Leave a Reply